1) tarvittaessa kuori makkarat ja viipaloi ne.
2) lyö perunat kattilaan, reilusti vettä päälle ja laita kiehumaan.
3) ruskista makkarat paistinpannulla
4) poista makkarat pannulta, heitä pannulle reilu siivu voita ja kun voi on sulanut, sellainen vajaa puoli desiä vehnäjauhoja. Ruskistele ja sekoittele jauhoja kokoajan.
5) kun paketti näyttää jo turhankin palaneelta, lisää sekaan tilkka vettä ja jatka sekoittelua. Lisää vettä ja lisää vettä, hitaasti, varmasti, pienissä erissä ja kokoajan sekoittaen. Mitä tummemmaksi jauhot saat niitä polttamatta, sitä kauniimpi ja maukkaampi kastike tulee.
6) kun kastikkeen koostumus alkaa olla ok, heitä perään suolaa, pippuria (erityisesti hienonnettu mustapippuri ja maustepippuri toimii)
7) kaada makkaraviipaleet kastikkeeseen olemaan, pudota lämpö pienelle.
8) perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois. Kuori perunat ja kata lautaselle. Vaimo tarvitsee taas jotain vihreää, joten... ja sit ääntä kohti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti