Koska naamassa oli ja on yhäkin lasivillaa ja kutittaa pirusti piti siis lämmittää pesutilat. Saunassa kun iskee puuta kiukaan alle voi kiukaalle nostaa foliossa makkaraa. Win-win tilanne kun ei huvita, eikä jaksa, eikä nappaa, helppo eväs valmistuu kuin itsellään.
1) ota valitsemasi makkara(t)
2) jos kuori on jotain muovia, poista se
3) leikkaa makkarasta kiekkoja
4) laita makkarakiekot alumiinifolion päälle
5) kuori sipuli ja leikkaa siitäkin ohuita kiekkoja, heitä makkaran luo
6) puolita kirsikka-/luumutomaatteja ja pistä samaan kasaan kuin edellisetkin ainekset
7) kaada päälle hieman olutta, olethan jo sellaisen kuitenkin saunaa lämmittäessäsi korkannut. Raapaise myllystä krouvisti suolaa ja pippuria sekaan.
8) lisää halutessasi aurajuustoa, valkosipulia, hillosipuleita, pekonia tai vaikka paprikasiivuja mukaan
9) heittele pinnalle juustoraastetta, sulje paketti ja varoiksi kiepauta toinen kerros foliota päälle. Nosta kiukaalle.
10) sauno, nauti, anna makkaran tuoksua... poista peseydyttyäsi paketti kiukaalta, korkkaa kylmä olut ja raavi eväät irti foliosta, nauti uudelleen.
Meillä keitettiin seuraksi makaronia ja kelpasi lapsillekin.
Aterian kustannukset:
Makaroni (400g pussi) 0.3e
HK sininen lenkki 2.5e
Aurajuusto 2.5e
Emmentalraaste (200g) 2e
Kirsikkatomaatti (rasia) 4e
Sipuli ja valkosipuli 2e
Kaikkinensa noin 15 euroa jos kaapissa ei ole juustoa mitä heittää sekaan tai hyllyssä sipulia ja valkosipulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti