1) ota esiin broilerinfileet, käytä vaikka tuorekelmua, voipaperia tai vastaavaa ja nuiji fileet noin tuplaten kokoistaan suuremmiksi, jos nostit fileet juuri pakkasesta olet kusessa.
2) heittele ohueksi paukuttamiesi fileiden päälle suolaa, pippuria, haluamaasi juustoa tai mikä ikinä saa viisarisi värähtämään. Meidän taloudessa laitettiin aurajuustoa (muut sinihomeet ovat vaan väärin) ja ripaus chiliä.
3) kääräise fileet nippuun, pyöräytä ympärille pari-kolme siivua pekonia. Jos olet tehnyt kaiken oikein fileen ympärille menee melko tarkkaan kolme pekonisiivua4) koska allekirjoittanut on pirun ronkeli pekoninsa suhteen, kiepautin tässä välissä pekonille väriä paistinpannulla. Siitä paketit vuokaan, halutessaan voi sivellä päälle makeaa chilikastiketta ja uuniin hetkiseksi, tämän hetkisen aikana pilkkoo broiskulle kaveriksi salaatin ja keittää pastaa.
5) lopputulos on helvetin herkullinen ja vaikka kanakammoisena päästänkin broilerini aina mieluummin vähän kuivaksi kuin otan riskin (tässä mulla on paljon opittavaa) oli tavara pekonin sisällä erittäin maukasta.
Lautaselta lapsille kelpasi broileri, pasta ja kurkut. Aurinkokuivattu tomaatti ja pähkinät salaatissa jäivät syömättä. Aikuisten annokseen heitettiin broilerin päälle vielä viivat makeaa chilikastiketta pintaan vielä ennen ruokailua.
Alkuperäinen resepti on tuntematon, jostain mä tän kuitenkin osittain kopioin. En vaan tiedä mistä, joten...
Hinta:
Broilerin filee 0.5kg 6,25e
Amerikan pekoni, 2pkt 4e
Aurajuusto 2.5e
Makea chilikastike 2.5e
Salaattiaineksia oman maun mukaan
Yhteensä koko hommaan menee tuo 15e plus kasvikset, ei mahdottoman edullista, mutta ei mitenkään ylihintaistakaan...
Isä tuomitsee tämän 4/5 tähden arvoiseksi evääksi, kuivanakin, lapsille pitää keksiä jotenkin houkutteleva salaatti.
Juomasuositus: kylmä olut iskälle, lapsille vettä tai maitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti