1) kuori ja pieni perunat tyyliin 2x2cm kuutioiksi, heittele kattilaan, vettä kunnes perunat peittyvät ja laita tulille.
2) keitä kananmunia 3-4kpl, saavat päästä kypsiksi asti, eli ei ole niin nuukaa keittoajan suhteen, 8min on hyvä lähtökohta
3) kuori ja hienonna kananmunat
4) lyö kalapuikot uuniin, ohjeen mukaan
5) nyt alkaa se vaikein (vai työläin) vaihe. Sulata pieni kimpale voita kattilassa tai kasarissa ja heitä perään vehnäjauhoja pari ruokalusikallista, älä ruskista ja sekoittele hyvin.
6) ala lisätä maitoa pienissä erissä ja hitaasti. Sekoita koko ajan jotta kastikkeeseen ei jää jauhopaakkuja. Heitä sekaan hieman suolaa ja pippuria. Anna pienesti kuplia sen aikaa kun kalapuikot ovat uunissa, sekoita aina välillä.
7) perunat ovat kypsiä, ota pois liedeltä ja kaada keitinvesi pois (jos teet muusin maitoon, jos keitinveteen kaada astiaan talteen). Valitse haluamasi työkalu ja murskaa perunat pieneksi, kesken murskauksen sopii joukkoon heittää iso kimpale voita. Kun kaikki vaikuttaa makunystyröillesi sopivan hienolta, lisää maitoa (tai säästämääsi) keitinvettä kunnes koostumus on viimeisen päälle. Lisää suolaa.
8) poista valmiit kalapuikot uunista ja heitä 3/4 hienonnetuista kananmunista kastikkeeseen. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
9) läiski eväät lautasille, onnittele itseäsi hyvin tehdystä työstä ja korkkaa kylmä olut. Ripottele munakastikkeen pinnalle se jätetty 1/4 kananmunista. Rouvalle voi lautaselle heittää jotain vihreää, kuten kurkkua.
Lapset tykkää, isi tykkää, äiti tykkää kun isi mukamas kokkaa, helppoa elämää.
Kalapuikkopaketti ei maksa juuri mitään, perunasäkki myöskään. Maito olis hyvä olla täysmaitoa, voita olikin jo kaapissa. Luultavasti alle 10e ateria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti