1) pekonia asetellaan ristikkäin, kunnes käsillä on kaunis matto. Päälle kaadetaan kieppi bbq-kastiketta, suolaa ja pippuria.
2) seuraavaksi läjäytetään jauheliha tuohon päälle ja taputellaan tasaiseksi kerrokseksi.
3) mausteita, chiliä, bbq soosia voi lyödä tässä välissä myös. Mutta tärkeimpänä nyt on lyödä kasvikset keskelle. Itse keittelin vielä muutaman kananmunan joukkoon.
4) kääräise paketti kasvisten ja munien ympäri. Jos pekonia on vielä pari siivua jäljellä, saa sillä liimattua koko komeuden kasaan mikäli tuli liikaa täytteitä.
5) uunitusta 200 asteen lämpötilassa kunnes pekoni näyttää hyvältä.
7) lautaselle, lisukkeet kylkeen ja ääntä kohti... Maito toimii nyt ruokajuomana hyvin, mutta kylmä olut kyllä kruunaa koko komeuden.
Maistuu, mutta mausteita saa käyttää aika reippaalla otteella.
Edellisestä ohjeesta on vielä pastaa ja paprikaa jäljellä, eikä kaikkea aikaisempaa sipulia ole käytetty joten kustannusrakenne on seuraavanlainen:
2pkt pekoni 4€
700g jauhelihaa 6€
Herkkusienet 2€
12€ ja tästä syö nelihenkinen perhe pari päivää. Pastaa tai perunoita tarvinnee keittää lisää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti